Review: Brabantia Bo Bin

Stylish verantwoord afval scheiden

Al jaren ben ik mij aan het ergeren aan prullenbakken. Niet mooi genoeg, niet functioneel of te duur. Na al een paar keer de Bo Touch Bin van Brabantia op social media te hebben gezien (en in het echt op de VT Wonen & Designbeurs), trok mij het ontwerp van deze prullenbak wel erg aan

image

Diverse kleuren

Na wat wikken en wegen, kozen wij voor deze kleur: Platinum. De veilig keus was een witte geweest, maar ik vond dat deze ‘design’ prullenbak wel mocht opvallen in onze keuken. De bak staat op pootjes, waardoor de bak meer de look van een kastje dan een echte prullenbak heeft. En nog een bijkomende voordeel: je kan er makkelijk onder stofzuigen en dweilen zonder de hele bak te moeten verplaatsen.

image

Recyclen made easy

Om eerlijk te zijn; wij zijn geen recycle-freaks. Gemak dient de mens en afval scheiden was voor ons dus niet echt een ‘ding’. In dit geval hebben wij echter wel gekozen om de Bo Touch Bin van 2 aparte bakken te voorzien: 1 voor het GFT-afval en 1 voor het overige. Wil je nog fanatieker recyclen, dan zou je zelfs voor een 3e bak kunnen kiezen.

image

Vuilniszakken

De bakken worden geleverd met 3 Brabantia-zakken. Allemaal op maat gemaakt en daarbij komt dan meteen een nadeel: deze zakken zijn niet bij je supermarkt te vinden. Daarvoor moet je naar een Blokker of een dergelijke huishoudspeciaalzaak. Echter had ‘onze’ Blokker de zakken van de grote bakken niet op voorraad, dus heb ik deze online bij Brabantia moeten bestellen. Wel meteen voor het komende jaar, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Voor het kleinere bakje heb ik bij onze supermarkt wel een passend (pedaal)emmer zakje kunnen vinden.

image

Conclusie

Al met al zijn wij erg tevreden met de Bo Touch Bin, welke dus ook echt gezien mag worden in ons huis. We leren te recyclen (en ons zoontje doet nu braaf mee, aangezien hij bij elke item vraagt of het in het grote of kleine bakje moet). De prijs lijkt in eerste instantie misschien een beetje hoog, maar als je je bedenkt dat je jaren plezier kan hebben van de Bo Touch Bin is dat zeker de investering waard. Of wellicht een leuke suggestie voor de aankomende feestdagen?


Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.