De Klus van Zus

Diy

In samenwerking met Karwei heb ik mijn allereerst DIY mogen uitvoeren! Mijn allereerste? Jazeker! Want je hebt hier te maken met een echte nitwit op klusgebied; dit laat ik liever aan degene met twee rechterhanden over. Maar toen ik werd benaderd om een DIY te bedenken en uit te voeren, vond ik het toch wel een enorme uitdaging om hiermee aan de slag te gaan.

Het Plan

Allereerst moest ik iets bedenken wat ik:

 • zelf kon maken;
 • binnen een bepaald budget bleef;
 • en functioneel was (in mijn interieur).

Na Pinterest te hebben uit gepluisd en een rondje door ons huis te hebben gemaakt, kwam ik tot de conclusie dat er op onze (nieuwe) slaapzolder nog een afscherming ontbrak voor ons was/rommelgedeelte. Aan de ene kant al afgeschermd door een grote kast, bleef er nog 1 kant onbedekt. Een kamerscherm zou het dus worden. Verschillende bouwplannen werden gemaakt, maar allemaal onuitvoerbaar door mijn 2 linkerhanden en dus kwam ik met het briljant, edoch eenvoudige, idee om dan maar een ‘simpel’ scherm op wieltjes te maken. Handig; aangezien deze makkelijk te verplaatsen is.

Tekenen

Ik maakte een schets hoe het, volgens mij, eruit zou moeten zien en maakte een boodschappenlijstje voor de Karwei:

 • 1 x underlayment plaat van 1.00cm b x
 • 1.35cm hoog
 • 2 x houten balkjes van ca. 30cm lang
 • 1 x accu schroef boormachine
 • 4 x zwenkwieljtes
 • 4 x meubelhoek
 • primer
 • behangplaksel
 • rol behang- behangkwast en schroefjes

De plaat en de balkjes liet ik op maat zagen bij Karwei. Dit is ook nog eens gratis voor klanten pashouders. Dat was nog wel het moeilijkste gedeelte, dus superhandig dat dit gewoon voor je gedaan wordt.

Vervolgens ging ik aan de slag:

Primen

Plaat werd in primer gezet omdat ik deze ging behangen. Uiteraard kan je deze ook verven of blanco laten. Leuk voor het stoere effect.

IMG_9941

Behangen

Ik koos voor een kek behangetje van VT Wonen met een tegeleffect. Het leuke hiervan is dat deze tegeltjes Friese witjes zijn en dus een bobbelig effect hebben. Aangezien ik de plaat niet had geschuurd (wel een tip als je deze gaat verven en/of een glad behangetje gaat aanbrengen!), waardoor het behang een soort 3D effect krijgt. Een geluk bij een ongeluk noem ik dit, want ik had eigenlijk gewoon eerst moeten schuren, natuurlijk.

IMG_9943

Balkjes met Wieltjes

Aangezien ik de plaat niet rechtstreeks (haaks) op de balkjes wilde bevestigen, omdat ik bang was voor de stevigheid (de plaat was met dit formaat redelijk zwaar! Houd hier dus ook rekening mee als je een grotere maat kiest). Daarom heb ik met een zaag en een beitel eerst ‘gleuven’ ter dikte van de plaat gemaakt. Wieltjes eronder geschroefd (dat ging top!) en de plaat met behulp van meubelhoeken (weer een term geleerd) vastgeschroefd.

IMG_9959

Et Voilà!

Spannend moment was toen we de plaat moesten loslaten. Heb ik alles wel goed uitgedacht? En zou alles houden? Mijn eerste schroefwerk? Zou het behang niet loslaten van de plaat? Maar nee, allemaal onnodige zorgen, want zie hier het resultaat:

IMG_9956
IMG_9961

De haakjes van Lucie Kaas vond ik een leuke aanvulling op het kamerscherm. En al zeg ik het zelf; De Klus van Zus is goed gelukt! Wat vinden jullie? Zijn jullie zelf handig? Zo niet, ben je dan wel gemotiveerd om zoiets zelf uit te voeren?

IMG_9967

Winactie

Heb je zelf een superleuke DIY gemaakt (of ga je die nav hiervan maken)? Laat deze dan zien op Instagram onder de hashtag #karweiXjij en wie weet win jij een cadeaubon ter waarde van € 100,-! Voor meer informatie kijk op de site van Karwei X Jij.

Ik weet in elk geval dat ik een paar linkerhanden ook kan omturnen naar een paar (semi) rechterhanden en ik daardoor wel de motivatie heb gekregen om vaker aan de slag te gaan!

[Deze blog is mede tot stand gekomen met medewerking van Karwei]

DE WINACTIE IS REEDS AFGELOPEN

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.