Onze nieuwe (en laatste?) bank

De eeuwige zoektocht

De meesten van jullie, die mij goed kennen, weten dat ik net zo vaak van bank verwissel als ondergoed. Nou ja, niet dat ik zo weinig van ondergoed wissel, maar de banken werden zo vaak gewisseld, dat het bijna niet meer bij te houden was.

Ontevreden

De bank zit niet goed, past niet goed bij het interieur. Te groot, te klein. Je noemt het maar. Gelukkig zijn mijn laatste banken geen grote investeringen geweest. Heb ik deze voor een goede prijs kunnen verkopen, of een goede prijs kunnen inkopen. Dus het is niet zo dat ik geld over de balk smijt. Dit gaat altijd weloverwogen.

Het eisenpakket

IMG_3109Onze laatste (nu 1-na laatste) bank was er 1 van de Karwei. Ik was er in de showroom verliefd op geworden, maar bij levering bleek de kleur toch helemaal anders uit te pakken in ons interieur. Ik heb het geprobeerd er wat van te maken, maar helaas. De moed zakte mij in de schoenen en ik ging opnieuw op zoek. Er waren enkele voorwaarden: De kleur moest redelijk ‘neutraal’ zijn, ruim genoeg (zodra er mensen op de grond gaan zitten, gaat er iets niet goed), comfortabel en, uiteraard, passen in ons interieur. En oh, ik ben ook erg ongeduldig; levertijden langer dan 2 weken doe ik niet aan.

The search begins

Via het prachtige medium Instagram, had ik al eerder kennis gemaakt met het bankenmerk By SIDDE. Een relatief nieuw (en nederlands!) bankenmerk. Hun strak ontworpen banken hebben een korte levertijd en er is keuze genoeg. Het enige is dat zij geen showroom hebben, waar je banken even in het echt kan zien en ervaren. Voor de stof maakt dit niet uit, want daar kan je stofstalen van opvragen. En zelfs de showroom zal je niet missen, want dit zal je eigen huis zijn! Als een bank je toch niet bevalt, dan kan je deze binnen 30 dagen kosteloos retourneren en krijg je je volledige aankoopbedrag terug. En tja, waar kan je een bank beter inbeelden dan in je eigen interieur. Ik nam de gok en heb gekozen voor het model Sommer in de kleur Warm Grey.

IMG_0771

Zitcomfort

IMG_0797Een ruime hoekbank (ca. 3.05 x 2.30 cm) met een heerlijk zitcomfort. Eerlijk; de zit is vrij stevig. Maar dit was ik gewend van de vorige banken. Het is geen ‘plofbank’. De zitdiepte is prima. Ik heb wel eens een bank gehad met een korte zit en daarvan leek het net of je elk moment van de bank ging vallen. Het hoekgedeelte ligt ook prima. Ik ben afgelopen week grieperig geweest en heb zelfs een klein dutje op de bank gedaan.

Levering

De levering verliep erg soepel; op de afgesproken tijd en de bankdelen werden netjes in een hoes geleverd en op de plek in elkaar gezet. Het gratis kussentje, wat een actie van By SIDDE was) werd zelfs ‘gestyled’ op de bank. Het Protexx-certificaat (certificaat van de onderhoudsspray) is vandaag per e-mail verstuurd. Ook erg fijn om te hebben, mochten er eventueel vlekken op de bank komen.IMG_0795

Tevreden

Wij zijn erg blij met deze bank en deze zal voorlopig dit huis dan ook niet verlaten (Ja, jullie mogen mij hieraan houden!).  Ben jij nou ook overtuigd en wil je een By SIDDE bank aanschaffen, doe dit nu dan nog voor 11 december en je bent gegarandeerd van levering voor de kerst! IMG_0772

Deze blog is mede tot stand gekomen mmv By SIDDE.

One Reply to “Onze nieuwe (en laatste?) bank”

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.