Eethoek Make-Over

Nieuwe Stoelen

Onlangs werd ik benaderd door het zweedse stoelenbedrijf By Crea. Zij maken eetkamerstoelen en barstoelen in een strak design en vroegen of wij een paar van hun stoelen willen proberen in ons huis. Dat vond ik een prima aanleiding om de eethoek op de schop te doen.

Dag Roomdivider!

Als eerste verwijderde ik de roomdivider. Hoe blij ik hier ook mee was, het beperkte de ruimte voor de eettafel, aangezien ik deze een kwartslag wilde draaien. De roomdivider zat slechts op enkele punten vast (en niet in de vloer). Dit had ik bewust zo gedaan, omdat ik wist dat er een dag kwam dat deze plaats zou moeten maken voor iets anders.

Eetkamerbank

Ik heb altijd een lange eetkamerbank gewild bij de eettafel, maar wilde dit wel binnen een bepaald budget houden. Zelf maken zou de beste optie zijn, maar met mijn 2 linkerhanden niet te doen. Bij mede-blogger Mirjam ’t Hart had ik gezien dat zij van de IKEA kastje Stuva/Följa een eetkamerbank had gemaakt. Superleuk idee. Ik heb echter de lades achterwege gelaten en er een open bank van gemaakt, van 3 elementen STUVA. Het zit heerlijk, ik wil alleen kijken of ik met de tijd er ook een lekker zitkussen (op maat) voor kan laten maken.

Eetkamerstoelen

De eetkamerstoelen Sella van By Crea zijn een fantastische aanvulling op onze eettafel. Het strakke design past perfect in ons interieur. De stoelen hebben een heerlijke zit, afgewerkt in een mooie hoogwaardige stof. Prima om uren aan te tafelen. Ze kunnen trouwens ook in een zwart frame gemaakt worden met verschillende stoffen en kleuren.

Dressoir

Naast de eetkamerbank heb ik nog opbergruimte gecreëerd door de welbekende IVAR kasten van IKEA als dressoir te plaatsen. Deze heb ik wit geverfd om het 1 geheel met de bank te laten worden.

Kerstdiner

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Met de kerst gaan we met de hele familie hier gezellig eten, dus ik ben benieuwd hoe de rest het bevalt. Wat vinden jullie van het resultaat?

Deze blogpost is tot stand gekomen m.m.v. By Crea.

5 Replies to “Eethoek Make-Over”

  1. Hi 🙂
    I was wondering if without any consolidation your bench was solid enough ?
    I really like the idea ! And it would be ideal with my small budget, but like you I’ve got two left hands ah ah

    Thanks 🙂

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.