Mijn interieur voornemens voor 2019

De goede voornemens zoals gezonder eten, meer sporten, aardiger zijn voor elkaar, kennen we allemaal wel. En ik vind eigenlijk dat dat geen voornemen moet zijn, maar iets wat iedereen gewoon moet doen.

Mijn voornemens voor 2019 heb ik meer gericht op ons huis en interieur en met name de financiële kant die hier aan vast zit. Lees je mee? Misschien zitten er nog wat tips voor je tussen!

  • Minder geld uitgeven aan ‘meuk’. Niet zomaar bij elke woonwinkel spullen kopen omdat het er leuk uitziet of omdat het een instagram-hit is. Nu was ik daar de laatste tijd al bewuster mee bezig, maar nu ga ik echt bij elke aankoop de vraag stellen ‘heb ik dit echt NODIG?’. En vooral ook vragen stellen zoals: “waar ga ik het voor gebruiken?”, ” waar ga ik het neerzetten?”, “hoe lang denk je ervan gebruik te maken?” en “is de prijs/kwaliteit-verhouding realistisch?”
  • Meer en langer gebruik maken van mijn huidige spullen. Ik heb een zolder vol met spullen/accessoires die nog prima te gebruiken zijn. Af en toe wisselen van kussens, een vloerkleed of andere accessoires kan vaak een verrassend resultaat geven. De spullen die ik echt niet meer kan gebruiken zal ik binnenkort gaan uitzoeken en deze te koop aanbieden op mijn instagram-sale account.
  • Geld sparen voor noodzaken in en om het huis. Denk hierbij b.v. aan een dakkapel, het verven van de raamkozijnen en een nieuwe CV-ketel. Wij hebben hiervoor een aparte spaarrekening geopend wat wij ‘onderhoud huis’ noemen en waar wij een vast bedrag per maand naar overmaken. Vaak zijn dit in 1 keer grote uitgaven en het leed wordt minder als je daarvoor al een apart potje voor hebt.
  • Een budget stellen aan het interieur. Aangezien mijn inkomen als zzp-er enorm fluctueert, heb ik mijzelf voorgenomen dat ik aan het einde van de maand kijk wat mijn inkomen is geweest; daarvan mag ik maximaal 10% uitgeven aan interieur-gerelateerde zaken (dan heb ik het niet over het sparen voor dakkapel en raamkozijn). Als ik in een maand € 0,- inkomen heb, heb ik pech. Verdien ik € 5.000,- in de maand, dan bof ik. Je begrijpt; dit is meteen een motivatie voor mij om voor een goed inkomen te zorgen! En om het nog beter bij te houden, ga ik hier ook een excel-overzichtje van maken. Zo kan ik aan het einde van het jaar precies zien wat ik heb uitgegeven en waar er nog op bespaard kan worden.
  • Meer diy en klusjes (zelf) doen. Ons huis is ons spaarpotje (koophuis), het is dus belangrijk dat wij het huis goed onderhouden en hier zuinig op zijn, zodat wij dit over een x aantal jaar goed kunnen verkopen. Vandaar ook de spaarrekening voor onderhoud van ons huis. Daarbij ga ik ook proberen om de rest van het klussen in huis zo veel mogelijk en vaker zelf te doen (denk hierbij aan loszittende plinten, het schoonhouden van de keukenapparatuur etc.). Uiteindelijk zal dit een verduurzaamheid van je woning, en de spullen in je huis, betekenen en dus geld besparen.

Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Ik denk dat ik vooral moeite ga krijgen met de impulsieve aankopen en mij niet gek moet laten maken door trends. Het sparen zal best lukken, want dit wordt automatisch gedaan.

De eerste uitgave hiervoor staat ook al gepland; een buitenschilder gaat in het voorjaar onze buitenboel aanpakken, waardoor we de komende 5 jaar dan dan weer goed in de verf zitten.

Een mooi huis betekent niet alleen een leuk interieur, maar ook goed onderhoud en een investering in dingen die je niet direct ziet, maar wat uiteindelijk wel wat oplevert.

Hebben jullie goede voornemens wat betreft je huis/sparen/interieur? Of heb je nog tips waarop je zou kunnen besparen in/met je interieur?

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.