5 vragen (en antwoorden) over mijn interieur

“Wat voor kleur zit er op je muur?””Waar heb je dat kastje gekocht?”. Als interieurblogger/instagrammer moet je voorbereid zijn dat je dit soort vragen regelmatig gesteld krijgt.

Soms komen vragen vaker terug. Uiteraard ben ik erg vereerd als mensen mijn interieur mooi vinden en daar vragen over stellen, dus daarom heb ik een top 5 gemaakt van vragen die regelmatig terugkeren door volgers:

5. Hoe heb je het hout tegen de muur in je gang bevestigd?

Het verbaast veel mensen dat ik deze vraag beantwoord met: “niet. dat is gewoon behang”. Het superrealistische behang van NLXL (ontwerp van Piet Hein Eek), heb ik jaren geleden al in onze vorige woning gehad en dankzij zuinig (her)gebruik dit opnieuw in onze hal laten plaatsen. Het is niet goedkoop, maar zelfs maar met een klein stukje muur behangen, creëer je een opvallend effect (dat blijkt wel weer..)

4. Waar is dat leuke rotan kastje van?

Dit kastje is van IKEA en komt uit de Stockholm 2017 collectie. Toen dit kastje net werd verkocht bij IKEA (een tijdje geleden alweer), heb ik deze direct aangeschaft. Een goede keus, zo bleek, want dit kastje is bij IKEA Nederland nergens meer te verkrijgen. Waarom, weet niemand. Want bij IKEA duitsland is deze nog wel te koop. Een tip is dan ook (als je dit kastje erg graag wilt), om deze dus in Duitsland te halen of kijk eens op Marktplaats. Veel mensen uit de grensstreek kopen deze kastjes op en bieden deze aan. Let wel: je betaald waarschijnlijk wel meer dan bij IKEA zelf. Dan zou de overweging om naar Duitsland te rijden niet zo’n gek idee zijn. Maak je er meteen een dagje uit van!

3. Waar zijn de tegeltjes van op je haard/heb je de haard zelf gemaakt?

De haard/tv-meubel is naar eigen ontwerp en heb ik laten uitvoeren door een lokale aannemer. Ik ben niet handig, laat staan dat ik kan tegelen. Dit geef ik liever uit handen aan een goede vakman. De tegeltjes heb ik wel zelf uitgezocht, bij een tegelboer hier in mijn dorp (Jan Groen tegels). Ik heb deze uit hun budget-collectie gekocht. Een tip voor als je dus leuke tegels zoekt; het hoeft niet duur te zijn, maar kijk ook eens bij de uitverkoopjes. Ik ben erg tevreden over de ‘friese witjes’. Het grillige van de tegels geeft een leuk, speels effect.

2. Welke vloer ligt er bij jullie? Is dat een gietvloer?

Onze vloer op de begane grond is geen gietvloer, hoewel dat wel het effect was wat ik wilde bereiken. De vloer is namelijk van marmoleum (Forbo, uit de Piet Boon collectie). Wij zijn tot deze keuze gekomen omdat de oorspronkelijke vloer zwarte plavuizen tegels waren en wij deze niet wilde verwijderen. Dit vonden wij een tijdrovend en dure klus, met het risico dat we de vloerverwarming daaronder zouden kunnen beschadigen. De vloer is daarom is geëgaliseerd en daarna zijn de rollen marmoleum erover gelegd. Dit zijn rollen van 2 meter breed. Je ziet dus wel een naad (in ons geval 2), maar dit is te verwaarlozen. Een andere reden waarom wij alsnog niet voor een gietvloer hebben gekozen (dat konden we uiteraard ook nog doen), is dat deze marmoleum laag ook nog redelijk makkelijk te verwijderen is. Mochten wij (of eventuele toekomstige kopers) dit willen vervangen. Dit voorkomt dat je vloer op vloer legt en dat gaat weer ten koste van de vloerverwarming.

Tevens wordt mij vaak de vraag gesteld of de vloer krasbestendig is. Daar kan ik kort over zijn: nee. Je ziet er krassen op, maar het valt ons nog erg mee. Als je rekening ermee houdt (viltjes, viltjes, viltjes!!) en de vloer regelmatig reinigt dan is het te doen. Uiteindelijk denk ik dat de vloer wel vervangen moet worden. De keus zal, wat mij betreft, dan weer op een marmoleum of op PVC-stroken vallen.

En dan nu de meest gestelde vraag van de afgelopen jaren:

1. Wat is de kleur op jullie woonkamer-muur?

Deze blauw/groen/grijzige kleur blijkt een goede keus van mij te zijn geweest. Het is een enorme hit op Instagram. En ook bij mij; want de kleur zit er nu bijna alweer 3 jaar op; een record voor mij doen!

De kleur heet Oval Room Blue en is van Farrow & Ball. De ene zegt dat de kleur blauw is en de ander groen. Ik houd het in het midden. In elk geval zijn wij blij dat we destijds geïnvesteerd hebben in kwaliteitsverf en dit ook door een vakman hebben laten doen.

Overige vragen

Mocht je nog vragen hebben over ons huis en interieur, stel ze gerust! Wie weet maak ik binnenkort weer een top 5 van andere vragen die er gesteld zijn.


One Reply to “5 vragen (en antwoorden) over mijn interieur”

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.