Netflix tips voor de interieurfreak

Natuurlijk kan je op Netflix spannende series of films bekijken, maar wat dacht je van een goede documentaire? En wat dacht je van een leuke interieur/huis gerelateerde show? Ik heb er een aantal bekeken en deze voor je op een rijtje gezet:

Tidying up with Marie Kondo

Nu is dit ondertussen toch al een beetje een begrip geworden. Wie nog niet van Marie Kondo heeft gehoord, heeft waarschijnlijk onder een steen gelegen. Maar goed, voor degene die daar nu onder vandaan kruipen; deze opruim-goeroe uit Japan, komt bij mensen thuis over de vloer en gaat op haar super zoete en beleefde manier de bewoners duidelijk maken dat ze moeten opruimen. Want daar komt het eigenlijk op neer: Gooi zooi weg en dat wat je overhoudt, order dat op een nette manier en dat levert dan vervolgens ‘Spark Joy’ op (haar woorden). Niet echt vernieuwend, maar ik heb het voornamelijk gekeken voor haar vouw-technieken in kleding en haar vrolijke persoonlijkheid (want zeg nou zelf; wie vind opruimen nou leuk?).

(The world’s most) Extraordinary Homes

Van Amerika tot Australië en ja, zelfs een huis in Nederland wordt bezocht door Piers en Caroline. Deze opvallende huizen (zowel qua ex -als interieur), zijn om bij te kwijlen. Al was het alleen al om de locaties waar ze staan. Verwacht niet alleen strakke design inrichtingen, maar ook die met een twist en, uiteraard, het verhaal achter deze huizen. Mooie beelden, met duidelijke uitleg van de architect Piers en het gevatte, en soms grappige, commentaar van Caroline (van oorsprong een actrice).

The Great Interior Design Challenge

Een afvalrace waarbij kandidaten interieurs bij ‘gewone’ mensen (maar vaak wel in een aparte woning, met een verhaal) gaan inrichten. Ontzettend Brits en dus is de inrichting ook niet altijd mijn smaak. Je moet er van houden, zullen we maar zeggen. Maar wel erg leuk om te zien hoe amateurs (hoewel ze vaak wel al over een ‘skill’ beschikken; zoals naaien of diy etc etc), iets moeten maken, wat ook nog naar wens van de bewoners is. Een deskundige jury beoordeelt wie er afvalt en wie de uiteindelijke winnaar wordt. Verwacht van ‘ontzettend lelijk’ naar ‘Wauw! wat leuk bedacht!’.

Stay Here

Designer Genevieve Gorder en vastgoedexpert Peter Lorimer helpen (amerikaanse) huiseigenaren van B&B’s/AirBnB’s hun business naar een hoger niveau te tillen. De zakelijke kant vergeten we maar even, het gaat ons natuurlijk hoe Genevieve de mensen helpt met hun interieurplannen. Soms een beetje onrealistisch, aangezien er best veel geld in geïnvesteerd moet worden, voordat dit ze überhaupt wat zal opleveren (de gratis publiciteit via Netflix zal ze daar uiteraard wel een handje bij helpen). Ook hier gaat het soms van “heel lelijk” naar “zou ik ook wel willen in mijn huis”. Leuk ook hoe ze diversiteit en soms ook een thema aanbrengen in het interieur.

Big Dreams, Small Spaces

Dit keer een show over tuinen. Wij hebben zelf een postzegel als tuin en deze (engelse) bewoners beweren dat ze dit ook hebben en daar iets ‘groots’ van willen maken. Nu vind ik de meeste ‘tuintjes’ in deze show de stempel ‘tuin’ verdienen, dus qua grootte valt dit dus wel mee. Evengoed leuk om te zien hoe er met de indeling en de wensen van de bewoners wordt omgegaan. Hovenier Monty Don helpt ze hierbij een handje op zijn, typisch britse, manier. Wie weet om inspiratie op te doen voor het aankomende voorjaar?

Heb jij nog tips voor Netflix interieur series? Is er iets wat ik absoluut niet zou mogen missen?

One Reply to “Netflix tips voor de interieurfreak”

  1. Ik heb zeker genoten van Marie Kondo en van Stay Here.
    House Doctor is ook héél leuk!

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.