De lente op tafel

Wat is er leuker dan de lente te vieren met een uitgebreid ontbijt of lunch? En nog leuker is om de tafel daarbij een thema te geven. In samenwerking met FonQ heb ik een voorjaars-tafel gemaakt, waarbij ik behoorlijk uit mijn comfort-zone ben gestapt! Met een aantal tips waar jullie, hopelijk, wat aan hebben.

Kleur bekennen

Ik koos voor een servies met kleur en print. Ik heb altijd gedacht dat je servies een rustige kleur moest hebben, omdat dat “veilig” is: je moet er toch een aantal jaar mee doen. Toen ik een jaar geleden van wit naar een donkergrijs servies ging, vond ik dat al een gewaagde keuze. Maar voor deze lente-tafel ging ik nog een stapje verder!

De bordjes van Fabienne Chapot passen perfect bij de sfeer die ik wilde neerzetten; stoer, maar toch vrolijk! Leuke kleuren met een hippe dierenprint (een trend die je zeker in de gaten moeten houden!).

Ik heb voor 4 ontbijtbordjes gekozen die ik niet elke dag zal gebruiken, maar voor een feestelijk ontbijt of lunch op tafel zal zetten. Een 16-delig servies aanschaffen, is dus (soms) helemaal niet nodig.

Mix & Match

Voor het bestek kocht een een paar leuke blauwe messen en vorken van XENOS. Leuk als aanvulling op de kleurrijke bordjes. Gewoon 4 van ieder. Wij zijn maar met z’n 3-en hier thuis en voor zo’n vrolijke voorjaarstafel of een andere gelegenheid met ons 3-tjes is dat een prima investering.

De karaf van Serax in de vorm van een vis, vond ik een grappige touch geven aan de tafel. Leuk om water in te schenken of wat dacht je van een versgeperst sapje? En je zou hem zelfs als leuk vaasje kunnen gebruiken!

De theepot van Bredemeijer in een diepdonkerblauwe kleur stond al langer op mijn wishlist en geeft de tafel een oosters sfeertje. Deze theepot is trouwens in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Vier de lente!

Met vers afgebakken broodjes, veel fruit en vooral gezelligheid, gaan wij op deze manier de lente vieren. Nu nog binnenshuis, maar hopelijk kunnen wij deze setting snel in onze tuin voortzetten!

Deze blog is tot stand gekomen m.m.v. FonQ.

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.