Mijn behang avontuur

Onlangs werd ik benaderd door BN Walls of ik uit hun Milano collectie behang wilde proberen. Als eerste schoot ik in een paniekmodus, omdat ik nog maar 1x eerder in mijn leven behangen heb en dat verliep niet helemaal vlekkeloos. Maar alles kan geleerd worden en toen ik de Milano collectie eens goed bekeek, was ik verkocht. Mijn zorgen over het behangen, verdwenen als sneeuw voor de zon, toen ik de mooie prints zag.

3D effect

Het was moeilijk kiezen, want de keuze is reuze! Na eerst 3 staaltjes te hebben geprobeerd, koos ik uiteindelijk voor het behang 220191 met een lichte structuur wat een soort 3D effect geeft. Grijs leek mij een perfecte kleur bij de rest van het interieur! Het leuke dessin met een soort retro-print geeft een opvallend effect.

Appeltje, eitje

Behangen gaat tegenwoordig natuurlijk super makkelijk; lijm op de muur smeren en plakken maar. Appeltje, eitje. De eerste baan ging dan ook redelijk soepel (op de enorme angst na of ik met mij meetlint en waterpas wel echt een rechte lijn had getrokken).

De hoek om

Tot ik bij de 2e baan kwam en ik deze recht moest afsnijden, bij een open haard met onregelmatige tegeltjes. Maar ook daar kwam ik redelijk probleemloos doorheen. De hoek om bleek wat lastiger te zijn. Er zijn vast tips en tricks hiervoor, maar ik heb er mijn draai aan gegeven en het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf. Manlief heeft echter ook nog even het onderspit moeten delven toen hij een goedbedoeld advies wilden geven en ik dat niet in dank afnam. Alles “in the heat of the moment’!

Fris hoekje

Het behang geeft door de lichtgrijze kleur de hoek een mooie, frisse uitstraling. Het rotan kastje van IKEA komt zo ook veel beter uit. De accessoires houd ik rustig. Ik wil er alleen nog een mooie tafellamp/schemerlamp bij zoeken en dan ben ik, voorlopig, weer tevreden met deze hoek.

Volgend project

Het behangen is mij al met al mee gevallen, op wat kleine irritaties na, zoals je kon lezen. Maar daar heb ik allemaal van geleerd. Binnenkort ga ik ook nog de hal een make-over geven met het behang van BN Walls in een andere print dan deze, maar daar later meer over! Voorlopig eerst maar eens genieten van dit resultaat.

Deze blogpost is mede tot stand gekomen mmv BN Walls.

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.