De zoektocht naar een kinderbed

Drie jaar geleden heb ik, met een beperkt budget, een 1-persoonbed voor onze zoon gekocht. Hij was uit zijn peuterbed gegroeid en ik vond het daarom wel tijd voor een ‘grote jongens’-bed. Het bed paste helemaal in de sfeer die ik voor ogen had voor zijn kamer. Wel enorm lastig om in elkaar te zetten, maar het zag er leuk uit en lag, volgens zoonlief, ook goed.

Het bed van zoonlief voldoet helaas niet meer aan onze eisen.

Goed matras

Ik ben een lastige slaper en enorm kritisch waar ik op slaap; niet te hard, niet te zacht. Een goed matras is dus cruciaal. En aangezien ik bang ben dat zoonlief mijn genen zal erven qua lichamelijk gestel, vond ik het een goed plan om dan voor onze zoon in elk geval al een goed matras aan te schaffen. Zo gezegd zo gedaan; via Gaaaap matrassen kreeg ik een matras ter beschikking, die uitgebreid getest was door zoonlief in hun showroom in Dordrecht. Hij slaapt daar nu al een aantal weken heerlijk op!

Kuren

Maar nu begint zijn bed echter toch wat kuren te vertonen. De steunen die onder het bed zitten raken los en door het gespring op bed ben ik bang dat de lattenbodem het ook niet lang uithoudt. Daarbij komt dat er door de enorme bergen speelgoed en de steeds groter wordende kleding de opberg-mogelijkheden moeten worden uitgebreid. De grote zoektocht naar een nieuw bed is dus begonnen.

Criteria

Een aantal criteria waarvan ik vind dat het bed aan moet voldoen:

  • mooi (het moet wel Instagramwaardig zijn, natuurlijk);
  • functioneel (is er bv opbergruimte aanwezig);
  • duurzaam (dit wordt wel een bed voor langere tijd, dus deze mag wel even meegaan);
  • betaalbaar (het budget is enigszins beperkt).

Zo vind ik dit bijvoorbeeld erg leuk voor een jongenskamer (bron: Pinterest):

Een bed met een lade onder het bed is enorm functioneel. Ik twijfel alleen of ik niet continu mijn teen zal stoten en hoe dat met het schoonmaken onder heb bed zal gaan. Lijkt mij nogal een gedoe.

(Bron: Pinterest)

Tienerbed

Zoonlief is nu 7 jaar oud, maar voor je het weet is hij 17 en wil hij alleen maar “chillen” met zijn vrienden (of hoe het tegen die tijd ook heet). Dan is een cool bed ook wel heel handig natuurlijk. En met het oog op duurzaamheid, leek mij een bedbank ook wel een leuk idee.

Kunnen zijn vrienden meteen blijven slapen en overdag is het gewoon een hele gave bank om op te hangen! Maar ook hier twijfel ik aan het praktische en hij is ook nog lang geen 17.

Wat wil hij zelf?

Dus heb ik maar aan zoonlief gevraagd wat hij wil en zijn antwoord was: een stapelbed! Tja, want hoe gaaf is dat? Vriendjes kunnen makkelijk blijven slapen en anders kan je altijd een hut bouwen van het onderste bed. Maar ja, waar vind je een betaalbaar stapelbed?

bron: Pinterest

Leuk en betaalbaar

Na wat zoeken, kwam ik op de site van Perfecthomeshop terecht. Voor mij een hele nieuwe partij in de meubelbranche, maar ik zag dat ze erg betaalbare meubelen verkopen. En daar vond ik een supercool stapelbed:

Hoe gaaf is die? En je krijgt er nog twee matrassen bij geleverd, dat alles voor maar € 499,-

Definitieve keus

Ik ben benieuwd wat zoonlief hiervan vindt. Maar een stapelbed is natuurlijk altijd een hit. Ondertussen sta ik ook open voor jullie suggesties en ervaringen. Dus kom maar op met de leuke ideeën en vooral wat jullie ervaringen zijn met een stapelbed.

One Reply to “De zoektocht naar een kinderbed”

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.