Lichtkoepel voor de uitbouw

Woonwensen

Wij wonen nu 3 jaar in onze huidige koopwoning en hoewel het voor ons een perfect huis is, blijft er altijd wat te wensen over natuurlijk. Zo willen wij nog heel graag op zolder een dakkapel plaatsen – er is nu alleen een kantelraampje aanwezig – en hier meteen een gesloten zolder maken . Dit alles zullen we echter pas uitvoeren als zoonlief wat ouder is. Hij zal dan naar zolder verhuizen (of het blijft onze slaapkamer) en dan willen we hier wat meer privacy creëren. Hij is nu 7, dus we hebben nog wat jaartjes om hier voor te sparen.

Lichtkoepel

Maar wat wij waarschijnlijk prioriteit gaan geven is het plaatsen van een lichtkoepel in onze uitbouw. De benedenverdieping is zo’n 10 meter lang en alleen aan de voor -en achterkant heeft deze ramen. Waarbij aan de voorkant (keuken) het raam niet erg groot is en op het noorden gericht. Het licht wat vanuit de tuin (het zuiden) naar binnen komt, geeft net niet genoeg licht voor het midden van de woonkamer. Gevolg; in de winter zit je al snel om 2 uur ’s middags met de lampen aan. Niet ideaal dus.

Online bestellen

Er zijn 2 dingen die je nodig hebt voor een lichtkoepel; een aannemer (die kennen wij nog van de verbouwing van onze keuken en badkamer) en de lichtkoepel zelf. Voor dat laatste heb ik een bedrijf gevonden die deze goedkoop kan leveren: Bouw-handel. Een webshop voor bouwonderdelen. Superhandig; Ik vraag aan onze aannemer welke lichtkoepel er nodig is en bestel deze online. Daar hoef ik mij dus geen zorgen over te maken. Wij gaan nu even hard sparen om dit voor elkaar te krijgen. Want de lichtkoepel zelf is geen probleem (die heb je al vanaf € 50,-), maar het boren van het gat, of eigenlijk gaten (aangezien 1 lichtkoepel in ons geval, denk ik, te weinig is), daar blijkt nog wel een prijskaartje aan te zitten, volgens onze aannemer.

Verbouwing

Daarbij komt ook dat je natuurlijk enorm in de puinzooi gaat zitten, dus ook daar zouden we ons op moeten voorbereiden. Het plafond is van heel dik beton gemaakt en daar doorheen komen, vereist behoorlijk wat werk.

Een lichtkoepel boven de zitkamer zou een hoop meer licht geven

Zonwering

Wat ook een puntje van aandacht zal zijn, is de zonwering die we bij de koepels willen nemen. Onze hele achtergevel is voorzien van automatische rolluiken, die perfect de zon tegenhouden. Dat effect zou verloren gaan als we geen zonwering voor de koepels zouden nemen. En gemak dient de mens; dat zou wel automatisch moeten, natuurlijk.

Wat zijn jullie ervaringen met lichtkoepels? Brengt het heel veel meer licht in huis en wat zijn dingen geweest die tegenvielen (of juist meevielen)?

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.