Leven met een kleine tuin

25m² tuin

Bij het kopen van dit huis waren wij ervan bewust dat we op de buitenruimte zouden inleveren, aangezien er een uitbouw aan ons huis zit. De overweging dat 1) wij geen groene vingers hebben 2) wij slechts met zijn 3-tjes zijn en 3) je het merendeel van het jaar toch binnen doorbrengt, gaf bij ons de doorslag om toch dit huis te kiezen, ondanks de kleine(re) tuin.

Buitenleven

Neemt niet weg dat ik het heerlijk vind om buiten te zijn. En daarbij kwam de wens dat we zowel konden loungen als lekker eten. Onze buitenbank (wat eigenlijk een binnenbank is) van IKEA voldoet aan alle wensen; compact, comfortabel en mooi. Met visite zetten we gewoon de tuinstoelen erbij. Evengoed zou ik volgend jaar toch een uitbreiding van het loungegedeelte willen en zit ik aan een hoekopstelling te denken van (b.v. de APPLARO van IKEA). Maar dat is iets voor volgend jaar!

Klein maar fijn, deze bank van IKEA

Knusse eethoek

Van mijn verjaardagsgeld kocht ik al eerder een ronde buitentafel van Karwei en leuke zwarte stalen stoeltjes bij Kwantum. Tevens kreeg ik een leuk buitenkastje van IKEA (model KOLBJÖRN) waarop wij onze barbecue konden neerzetten. Helaas bleek deze barbecue net iets te onstabiel te zijn voor het kastje en was de afzetruimte ook enigszins beperkt. Toen ik zag dat de collectie van KOLBJÖRN was uitgebreid met een kastje met deuren, ben ik meteen naar de IKEA geracet om deze aan te schaffen. Door de 2 kastjes heb ik nu een soort van buitenkeuken gecreëerd. Ik heb tevens een nieuwe barbecue aangeschaft die beter op het kastje past. Bij WestwingNow kocht ik leuke accessoires om het buitenkeukentje verder aan te kleden. Het houtskool, aanmaakblokjes en andere praktische zaken zijn op deze manier mooi weggewerkt achter de deurtjes.

Fun & Drinks

Zoonlief is verslaafd aan spelletjes en sinds kort heeft hij het spelletje boter-kaas-en-eieren (of tic tac toe) ondekt. Van Made.com ontving ik laatst dit spelletje in een superleuke, gevulde picknickmand. De verfrissing schenken we in deze mooie karaf, glazen en onderzetters die ik van Puik Design toegestuurd kreeg. Het geometrische ontwerp geeft de set een luxe uitstraling. Wist je dat je de kan ook op zijn ‘zijkant’ kan zetten? Geeft een leuk speels effect! Ice-tea met een schijfje citroen smaakt heerlijk op dit soort warme dagen!

Barbecue seizoen

De nieuwe barbecue moeten wij nog in gebruik gaan nemen, maar ik kijk er nu al naar uit om hier heerlijke gerechten op te maken. Ik ben gek op gegrilde zalm of tonijn, dus daar ga ik maar eens lekkere recepten van opzoeken. Uiteraard zijn suggesties welkom!

Steek die barbecue maar aan!

Klein maar fijn

En zo zie je maar, zelfs met een kleine tuin kan je luxe leven en is een buitenkeuken(tje) zelfs mogelijk. Als je maar praktisch denkt. Zijn jullie buitenmensen? En prefereer je een grote tuin of een kleine tuin?

Deze blog is mede tot stand gekomen mmv Made.com & Puik Design.

One Reply to “Leven met een kleine tuin”

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.