Tips & tricks voor een nieuwe keuken

Nieuwe keuken kiezen

Er komt een moment in je leven dat je een keuze moet maken voor een nieuwe keuken. Misschien wel meerdere momenten. Maar omdat dit niet makkelijk is en een verbintenis die je toch voor een aantal jaar aangaat, zal je goed voorbereid moeten zijn. Hierbij een aantal tips die ik je mee kan geven, voordat je het rondje keukenboeren gaat maken:

  • Maak een moodboard. Niet alleen van de keuken maar dan van de hele ruimte waar de keuken (ook) komt te staan. Past de keuken die je in gedachten heb bij de rest van de ruimte? Welke vloer ligt er? Wat zijn de muurkleuren?
Voorbeeld van een keuken moodboard (Foto: Pinterest)
  • Instagram. Een leuke tip voor Instagram is het volgen van de hashtag #kijkjeindekeuken. Zo krijg je een beeld van keukens bij mensen thuis in plaats van de gestileerde foto’s die je bijvoorbeeld op Pinterest vindt.
Instagram kan je veel leuke ideeën geven voor een (nieuwe) keuken.
  • Kijk bij de buren. Je kan nl. een bepaalde lay-out in gedachten hebben, maar past dat wel? Wellicht hebben de buren een opstelling waar je eerder niet zelf aan had gedacht (mits ze dezelfde indeling hebben natuurlijk).
  • Think out of the box. Kiezen voor de ‘standaard’ witte keuken of de keuken die op dit moment ‘hot’ is? Uiteraard kan je het op safe spelen, maar waarom niet eens iets heel anders? Een modern interieur met een keuken gemaakt van ‘landelijk’ materiaal! Why not?

Voorbeelden van een landelijk moderne keuken. (Foto’s: Pinterest)

Eiken Keuken een ‘out of the box’ keuze?

Wat de keuze zal zijn voor onze volgende keuken, daar heb ik natuurlijk geen idee van. Dit is pas over een jaar of 7 de kwestie. Maar dat het waarschijnlijk weer iets heel anders is dan wat we nu hebben, is zeker een mogelijkheid. Zo kwam ik laatst de site van Tinello Keuken & Interieur tegen en stuitte ik op een eiken keuken. Absoluut niet mijn eerste keus als ik aan de stijl keuken denk die wij nu hebben. Evengoed bleef ik er naar kijken en zag ik de keuken in combinatie met onze strakke (donkergrijze) marmoleum vloer eigenlijk wel zitten. En wist je dat een eikenhouten keuken zelfs in allerlei natuurlijke kleuren te verven of te spuiten is? Dat in combinatie met bijvoorbeeld een betonnen aanrecht, geeft het meteen een heel stoer en modern uiterlijk.

Eiken keuken (foto’s: Tinello Keuken & Interieur)

Maatwerk

Eiken is een Europees hardhout soort. In een goed gedroogde staat is dit perfect om meubels zoals een eiken houten keuken mee te maken. En in een ontwerp op maat dat helemaal bij jou past, waarbij zelfs rekening kan worden gehouden met de stijl van de scharnierpennen. Uiteraard hoort daar ook een passend aanrechtblad bij, zoals beton of graniet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan zeker eens een kijkje bij Tinello Keuken & Interieur.

Design Keuken

Maar ben je toch meer van een moderne keuken maar met een bepaalde luxe? Denk hierbij aan de keuze van apparatuur en de uitgebreide functionaliteiten. Dan is een design keuken wellicht een goede keuze. Te herkennen aan een minimalistisch en strak design met een hoge standaard gebruiksvriendelijkheid. Laat de keuken volledig naar jouw wensen ontwerpen en vergeet daarbij niet de keuze van de inbouwapparatuur. Ook hierbij kan Tinello jou adviseren. 

Het kiezen van een keuken is kan een behoorlijk lastige keuze zijn. In deze blog geef ik tips & tricks en laat ik je een paar opties zien, waar je wellicht zelf niet aan heb gedacht.
Een design keuken met hoogwaardige inbouwapparatuur. (foto: Tinello Keuken & Interieur)

Combinatie van materialen

Laat je keuze niet beperken omdat je een bepaalde ‘stijl’ in gedachten heb. Met bepaalde kleine wijzigingen in het materiaal of combinatie van materialen kan je tot een ontwerp komen dat je nog zal verbazen. Welke keuken heeft nu jouw voorkeur?

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.