Kunstplanten, een waardevolle toevoeging voor je interieur.

Urban Jungle

Je kent het vast wel; zo’n super hippe ‘urban jungle’ die je op Instagram ziet en waarvan je denkt “dat wil ik ook!”. Vol inspiratie en plannen ga je richting het tuincentrum en kom je terug met een vermogen aan planten. Je huis voelt nu echt ‘af’! Denk je..

Een paar weken gaat het goed, maar dan gaan er een paar blaadjes vallen, op een andere plant zitten ondefinieerbare witte puntjes (en ze bewegen!). Je gaat je afvragen of dat scheutje water, wat je ze 1 x per week geeft, wel genoeg was. Of te veel… En hoe zit het met licht? Voeding?

Een Urban Jungle zoals iedereen het zou willen. (Foto’s: Pinterest)

Stigma

Elke plant heeft zijn gebruiksaanwijzing qua verzorging. En met die enorme jungle die je in huis hebt gehaald, blijk je er een dagtaak aan te hebben om ze allemaal te verzorgen. De oplossing ligt voor de hand: kunstplanten! Maar ja, het stigma wat deze planten heeft dan? Te duur, te onrealistisch… Je wilt wel dat het een natuurlijke uitstraling heeft.

Kosten

Waarom dan toch een kunstplant? Omdat deze geen onderhoud vraagt. Simpel als dat. Behalve misschien wat stoffen af en toe? En dus de langdurige houdbaarheid. Hoe zit dat met stigma van te duur? Ik heb wat online research gedaan en dat valt enorm mee! Kunstplanten kopen hoeft geen diepte investering te zijn! Een echte Strelitzia van ca 155cm bij een online verkoper kost ongeveer €120,- en een kunstplant (Strelitzia) slechts rond de €100,-! Een win-win situatie noem ik dat. En of deze er nep uitzien? Tegenwoordig zijn ze toch bijna niet meer van het echt te onderscheiden. 

Kunstplanten welke nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. (Foto’s: Maxifleur Kunstplanten)

Echt vs. nep

Voordat je nu als een gek je spaarpot omgooit om allerlei kunstplanten in huis te halen, wil ik nog wel even het belang van echte planten benadrukken; ze geven zuurstof af. En vocht (wat weer de kans op virussen tegenwerkt in huis! Tipje…). Waarom dan niet een combinatie van beiden? Zet ze kriskras door elkaar en laat je visite maar raden welke de kunstplanten zijn en welke de echte.

Kunstpalmen

Kies een mooie grote plant uit, bijvoorbeeld een van deze kunstpalmen van Maxifleur en combineer met kleinere, echte, planten. Of je draait het om: kleinere kunstplantjes en 1 echte grote plant. De keuze is enorm. Wat ook nog een leuke bijkomstigheid is; je kan op deze manier planten op plekken zetten waar ze het normaal niet overleven. Vergeten hoekjes (oops, water geven!) of waar heel weinig daglicht komt. Zo fleur je je huis van top tot teen op met mooie planten. Na het lezen ben ik toch benieuwd of jullie ‘team echte plant’ of ‘team kunstplant’ zijn.

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.