De juiste matrasbeschermer en dekbed kiezen

Binnenkort gaan wij een nieuw bed aanschaffen. Naast dat wij een investering doen in het bed en de lattenbodems, is een matras en een goed dekbed ook essentieel. En daar gaan wij niet op bezuinigen. Maar een fijne nachtrust is dit ook zeker waard: Een goed matras is belangrijk voor het ligcomfort en een dekbed kan heel persoonlijk zijn. 

Matras beschermen

Als je dan uiteindelijk een goed matras hebt gekozen, dan wil je deze ook zo lang mogelijk goed houden. En om dat te doen kan een (molton) matrasbeschermer hierbij de uitkomst bieden. Het zorgt ervoor dat de kwaliteit van je matras behouden blijft en dus langer meegaat. Een matrasbeschermer werkt goed tegen huisstofmijt, bacteriën en uiteraard vuil. Ook bestaan er speciale waterdichte matrasbeschermers. Ideaal voor mensen die overmatig transpireren of voor overige vochtproblemen. Absoluut dus geen overbodige luxe om hierin te investeren. 

Een matrasbeschermer verlengt de levensduur van je matras (Foto: Smulders Textiel)

Nog meer voordelen

Naast dat een molton matrasbeschermer de levensduur van je matras verlengt, is het ook nog eens comfortabel. De stof is heerlijk zacht en heeft een vochtregulerende en ventilerende werking. Je beddengoed voelt ‘s morgens net zo fris en zacht als wanneer je naar bed ging. Een tipje van mijn kant: bedenk goed welke afmeting je kiest en houdt daarbij ook rekening met de dikte van je matras. Gelukkig is daar tegenwoordig genoeg keuze in. En zelfs aan toppers is gedacht. Wat ook handig is; meerdere hoeslakens. Zit er 1 in was, dan kan je de ander gebruiken.

Dekbed kiezen

Ik ben een ‘warmbloedige’ slaper. Dat wil zeggen, dat ik het liefst met het raam open slaap en mijn benen steken altijd buiten het bed. Een te dik, warm dekbed is dus niet aan mij besteed. Gelukkig is mijn partner net zo, maar hij is nogal een onrustige slaper. Voor ons dus geen gedeeld dekbed. Wij hebben dus aparte dekbedden. Het fijne daarvan is dat je dit dus ook helemaal op je eigen wensen kan aanpassen: een dik dekbed voor de koukleumers en een dun dekbed voor de warmbloedigen. Of desnoods een 4-seizoenendekbed om af te wisselen.

Het juiste dekbed kiezen is nog niet zo makkelijk (foto: Pinterest)

Materiaal en vulling

Neem de tijd om je te verdiepen in de juiste keus van dekbed. Er bestaan zoveel verschillende materialen en vullingen, dat je hier wel goed over na moet denken. Wil je een katoen, synthetische of wollen vulling? En ook de tijk is belangrijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit, katoen, microvezel of percale katoen. Allemaal van belang voor je nachtrust. Ga dus zeker niet over 1 nacht ijs in de keuze hierin. Maar als je eenmaal de juiste keuze hebt gemaakt, kan je eindelijk genieten van een goede nachtrust. Welterusten alvast!

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.