Het leed dat geld heet.

Bij het bezitten van een koophuis, horen ook de minder leuke zaken zoals de administratie en de belastingaangifte. Niet het leukste onderwerp voor een blogpost, maar ook dit hoort bij wonen en het bezitten van een koopwoning.

[foto: door Taryn Elliott via Pexels]

Aangifte inkomstenbelasting

Het is Maart en dat betekent dat de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting weer gedaan moet worden. En elk jaar weer vind ik dat een behoorlijke onderneming. Alle papieren die je erbij moet zoeken, mailtjes doorspitten, jaaropgaves die kwijt blijken te zijn, toch nog een extra formulier die je ergens moet opvragen. Kortom; een hoop gedoe.

Laagste rente

Maar met dat hele ‘gedoe’ hebben wij ook een ‘a-ha’ moment beleefd. Je spit al je papierwerk door en wordt geconfronteerd met alle verzekeringen die je hebt lopen en je huidige hypotheek met bijbehorende rente. Destijds hebben wij, voor in die tijd, een hypotheek met een ‘historisch’ lage rente afgesloten. Maar zoals je wellicht weet, is in de huidige situatie de rente alleen maar lager geworden. Kunnen wij daar ook van profiteren, was onze vraag. Uiteraard kunnen wij bij onze hypotheekadviseur hier informatie over gaan inwinnen, maar het makkelijkste leek ons om eerst een online oriĆ«ntatie te doen. Wel zo makkelijk en snel. Welke hypotheekverstrekker biedt op dit moment de laagste hypotheekrente en met welke voorwaarden? Wij hebben nu een aardig beeld gekregen van de aanbieders en gaan hier zeker wat mee doen. In deze tijd is een beetje extra besparing zeker meegenomen!

[Foto door Jessica Lewis via Pexels]

Woud van verzekeringen

Naast dat wij een blik hebben geworpen op de hypotheek(rente), zijn er ook nog tal van verzekeringen die wij hebben lopen. Vaak meer dan je denkt; inboedel, aansprakelijkheid, auto, reis etc. etc. Alles wordt bij ons automatisch afgeschreven en we kijken er niet meer naar om. Maar via een vergelijkingssite verzekeringen, kwamen we erachter dat ook hier nog wat geld mee te besparen valt. Per verzekering lijken de verschillen minimaal, maar alles bij elkaar opgeteld kom je toch op een leuk bedrag per jaar.

Tijd is geld (besparen)

Om geld te besparen, zul je zelf een investering moeten doen. Maar dit is enkel een investering van tijd. Ook als je nieuw bent op de huizenmarkt of je wilt een nieuwe verzekering afsluiten, zijn vergelijkingssites een makkelijk hulpmiddel.

Wij hebben op dit moment, ten tijde van een lockdown, behoorlijk wat tijd over en vonden het daarom zeker de moeite waard om ons hierin te verdiepen. En wellicht dat we in de toekomst nog vaker gaan kijken waar wij op kunnen besparen. Waar denk jij op te kunnen besparen?

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.