How to: een schutting plaatsen

Je hebt van die mensen die elk weekend hun mouwen opstropen en alles in -en om huis aanpakken. Muren worden geplaatst of verplaatst. Hele daken worden vervangen, muren behangen en tuinen die een complete metamorfose krijgen…..

Relatietherapie

Wij zijn niet van dat soort mensen. Klussen is niet aan ons besteed en het levert ons dusdanig veel irritatie op, dat relatietherapie geen overbodige luxe is. Dit weekend hebben wij de zolder geverfd vanwege een nieuwe dakkapel, omdat dat ons nog wel het ‘simpelst’ leek. We eindigden met ieder onze oordoppen in en aan een andere kant van de kamer. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat het maandagmorgen was…

Nieuw project

Geen zorgen. Alles is weer goed gekomen. Maar de volgende klus ligt alweer op stapel: wij hebben een Hedera als schutting en onze naaste buren vervloeken dat ding al een paar jaar. Ik, eerlijk gezegd, ook. Een plant vergt namelijk onderhoud en snoeien is ook niet echt mijn ‘ding’, zeg maar. Het plan is dus gevat om de schutting te vervangen. Ik ken onze buren redelijk goed en ik weet dat de rechterhanden daar ook schaars zijn. Ik voorzie zowel een enorme burenruzie als echtelijke scheidingen als wij dit project collectief gaan aanpakken.

Een Hedera is leuk voor het oog maar een hoop werk (Foto door Daria Shevtsova via Pexels)

Uitbesteden

Daarom ging ik op zoek naar een expert en kwam terecht bij een bedrijf die de schutting laten plaatsen voor ons. Gras en Groen Schuttingen levert en plaatst de schuttingen met hun eigen montageteam. Wel zo handig: zij weten wat ze doen. Een duurzame plaatsing van een schutting waardoor wij er jarenlang plezier van zullen hebben en echtscheidingen vermeden kunnen worden.

Want zeg nou zelf? Een schutting plaatsen klinkt redelijk simpel, maar wat dacht je dat de huidige situatie (lockdown) doet met het shoppen van een schutting? Maak je een afspraak met een bouwmarkt en dan moet je in welgeteld 20 minuten alle spullen verzamelen. En wat als je ondertussen iets vergeten bent? Juist. Fijn als daar mensen voor zijn die dit probleem voor je uit handen nemen toch? De juiste spullen worden geleverd en alles wordt op correcte wijze geplaatst. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan de erfgrens? Alleen dat al kan een flinke burenruzie opleveren…

Duurzaam

Een schutting plaatsen is uiteraard een flinke investering. En dan wil je ook dat deze zo lang mogelijk meegaat. En wat dacht je van die enorme toename van stormen in Nederland? Het klimaat verandert en dan wil je toch dat je buitenspullen daar ook tegen bestand zijn? Hier hebben wij ook al een oplossing voor gevonden in de vorm van beton schuttingen. Dit klinkt heel erg klinisch en saai, maar het is niet meer dan houten schuttingdelen die verbonden worden door betonnen palen. Het geeft meer stevigheid en de levensduur is ook langer dan gewone houten schuttingspalen. Uiteraard kunnen de schuttingsdelen in diverse kleuren geleverd worden. Het enige puntje waar wij met de buren nog geen overeenstemming hebben bereikt…

Een schutting duurzaam plaatsen kan o.a. met de betonnen schuttingpalen van Gras en Groen.

Kortom: “How to” een schutting plaatsen? Besteed het lekker uit! Of ga je toch liever zelf aan de slag?

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.