Klussen met twee linkerhanden

Laatst wilde ik een plank zagen. Stel je voor: met mijn ongeduld, kon ik natuurlijk niet wachten tot mijn man thuis was en dit klusje op een iets professionelere manier zou kunnen aanpakken dan ik. Dus dook ik de gereedschapskist in en vond daar iets wat op een zaag leek.

Lang verhaal kort: ik heb een work-out gehad, waar Arie Boomsma trots op zou zijn en de plank is schots en scheef afgezaagd. De tuin is een ravage, aangezien daar het slagveld plaats vond. Maar ik heb gelukkig nog net al mijn vingers kunnen behouden.

Halve werk

Nu zei mijn vader vroeger altijd; goed gereedschap is het halve werk! En daar ben ik nu wel van overtuigd.

Ik ben geen fanatieke klusser, laat ik dat voorop stellen. Maar gezegend met 2 linkerhanden, nauwelijks kluservaring en ook nog over slecht materiaal beschikken, dan kan ik je zeggen dat dit een combinatie is, wat om een ongeluk vraagt. 

Klussen met Sonja, ziet er ongeveer zo uit.

Veilig gereedschap

Wat ik nodig had is goed en veilig gereedschap, uiteraard. En het liefst betaalbaar. Maar waar kan je in deze tijd van Corona, lockdown en winkelen op afspraak goed materiaal vergelijken met elkaar? Online is hierbij de oplossing! 

Inventarisatie

Ik heb even een inventarisatie gemaakt van de klussen die wij regelmatig uitvoeren en waar goed gereedschap een must is en deze makkelijk online te verkrijgen is. Hopelijk hebben jullie er ook wat aan:

  • Boren. Hier hebben wij gelukkig al het juiste materiaal voor. Zowel schroefboormachines als een klopboor. Let op; met alleen een schroefboormachine red je het niet. Hier kan je dus geen gaten mee in betonnen muren boren.
  • Verven. Hierbij komt het echt aan op een goede kwast of roller en kwalitatief goede verf. Hier nu niet op gaan bezuinigen! Je zal mij later dankbaar zijn…
  • Behangen. Hier ben ik een beetje over verdeeld. Als je de klus sites moet geloven, dan heb je hier een arsenaal aan materiaal voor nodig, maar geloof mij er zijn hier maar een paar dingen belangrijk: uiteraard de lijm, een goed scherp mesje (kan ook een keukenmesje zijn), een roller om de muur in te lijmen (wat ik persoonlijk handiger vind dan een lijmkwast) een liniaal (die van je kind volstaat prima) en een doek om alles goed aan te drukken en de restjes behangplaksel weg te vegen.
  • Zagen. Iets wat niet vaak voorkomt maar wat dus absoluut goed gedaan moet worden (zie het verhaal hierboven). Stel je zelf wel de volgende vragen: Hoe vaak en wat ga ik zagen? Zijn dit ‘vrije vormen’, zoals rondjes, bochtjes etc? Dan zou je bij de afdeling decoupeerzagen moeten kijken. Zaag je meer rechte planken? Dan ben je beter af bij de afkortzagen. Wat hierbij tevens een handigheid is, is dat je hiermee ook bijvoorbeeld laminaat kan zagen. Iets wat je absoluut niet met de hand wilt doen, uiteraard. 
Foto door Ono Kosuki via Pexels

Plezier in klussen

Wat ik persoonlijk als een leuke bijkomstigheid zie als je de klus tot een goed en tevreden resultaat uitvoert? Het motiveert tot meer! Voor je het weet heb je een heel tuinhuis in elkaar geflanst. Leg je vloeren met een gemak als Thomas uit Eigen Huis & Tuin en verf je muren in no-time. Veel plezier met klussen!

Photo by Kim Stiver from Pexels

Laat een berichtje achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.